“Celtnieks”

Ieejas vieta vecajā

Ieejas vieta vecajā “Celtniekā” pretskatā

Sākumā bija vecais “Celtnieks”. Ēdnīca celtnieku kopmītņu pagrabā Kastrānes un Raunas ielas stūrī. Gājām reizēm tur ēst. Varen patika, ka ieejas bedre bija norobežota ar metalla restēm. Pie tām turoties, varēja tipināt pa pusotra metra dziļās bedres malu. Pēc nokāpšanas bija jāiet pa gaŗu gaiteni, un tad bija plaša ēdamzāle visā mājas platumā. Tipiskā ēdienreizē bija piena klimpu zupa, kartupeļu biezenis ar kotleti, kam asumam varēja likt klāt piciņu sinepju, un ķīselis pienā vai maizes zupa, kam centos ēst tik putukrējuma. Atgūstot neatkarību, ēdnīca paputēja, un 90.gados tās vietā ierīkoja saimniecības preču veikalu. Samērā nesen kopmītņu ēku pārveidoja, pagraba ieejas aizmūrēja ciet un ēdnīcas pusē aizstādīja tūjām. Tagad ij ne pateikt, ka tur kādreiz bijusi ieeja pagrabā.

IMG_20150521_172059[1]

Ieejas vieta vecajā “Celtniekā” sānskatā

Bet par veco “Celtnieku” to sauca tāpēc, ka bija arī jaunais — Laimdotas un Raunas ielas stūrī. Divstāvu ēka, kam 1.stāvā bija kafejnīca un kondītoreja, bet 2.stāvā (ar atsevišķu ieeju) — ēdnīca ar godu turēšanas iespēju. 80.gadu sākumā ēdnīcu slēdza vairākus gadus. Kad 80.gadu vidū atkal atklāja, to neprātīgi iecienīja kravas auto šofeŗi. Mūždien tur stāvēja kravinieki, rūca un zilus dūmu mākoņus laida. Mūsu ģimene neilgi pēc remonta devās ieturēties un novērtēt atjaunināto padomju sabiedrisko ēdināšanu. Māsa paņēma vistu un centās to sagriezt. Vista nikni pretojās un kopā ar mērci ielēca viņai klēpī. Likāmies mierā un turpmāk parasti izmantojām tik kafejnīcu ar plastmasas krēsliem un alumīnija saldējuma trauciņiem uz plastmasas puļķa.

IMG_20150423_175806[1]Pēc neatkarības atjaunošanas jaunajā “Celtniekā” mijās pārtiķnieki, cits pēc cita putēdami, līdz arī tas beidzās, un ēka lēnām vērtās graustā. Beidzot 2013.g. rudenī to nojauca. Nebiju iedomājies grausta fotografēt, tāpēc nekā skatāma par piemiņu nav palicis. Drīz laukumā parādījās plakāts, ka tur grasās celt ēku. Nopriecājos, ka vēl vienu Rīgas stūrīti saposīs. Jāatzīst, iznākums ir vēl labāks nekā cerēts. Ne tikai vieta saposta, bet turklāt ar skaistu funkcionālisma ēku pilnīgi Teikas noskaņās. Apaļš stūris ar guleniskiem stāviem, un tie apaļie lodziņi!


Atsauču noformēšana no Mendeley!

Izmanto ērto Mendeley bezmaksas rīku atsauču noformēšanai!

 

Mendeley ir bezmaksas rīks ērtai un automātiskai atsauču noformēšanai akadēmiskajos darbos.

Ar Mendeley palīdzību iespējams automātiski iegūt metadatus no rakstiem PDF. Rīks nodrošina piekļuvi metadatiem arī izmantojot raksta DOI (Digital Object Index), kā arī no web lapām. Mendeley ļauj ar lietotāja konta palīdzību arhivēt un sinhronizēt darbus starp vairākiem datoriem, dažādi filtrēt datus, lietot grāmatzīmes (tag), importēt dokumentus un zinātniskos rakstus no PubMed, Google Scholar, Arxiv u.c., kā arī veidot sadarbības grupas un tīklus.

Mendeley pieejams kā web un desktop programma Windows, OS X, Linux un iOS operētājsistēmām. Rīku iespējams integrēt ar Microsoft Word un interneta pārlūkprogrammām, kas nodrošina automātisku atsauču saraksta veidošanu tekstā. Ar viena klikšķa palīdzību iespējams arī izvēlēties un mainīt dažādus atsauču noformēšanas stilus.

 

Uzzini vairāk un reģistrējies bez maksas Mendeley mājaslapā!

 

Anekdotes

 

Foto - Pavasara balle 2015

Skatīt visas 88 bildes »

Eiropas Savienības programmas Radošā Eiropa informācijas un partnerības diena Rīgā

Radošās Eiropas birojs Latvijā aicina uz pirmo Eiropas Savienības programmas “Radošā Eiropa” Baltijas – Ziemeļvalstu reģiona informācijas dienu un kultūras sektora partnerības pasākumu, kas notiks š.g. 8. jūnijā, Rīgā, Spīķeru koncertzāle!

radošā Eiropa Spīkeros

Pasākumā tiks sniegta informācija par ES programmas Radošā Eiropa (2014-2020) finansējuma iespējām kultūras projektu īstenošanai un jaunu sadarbību veidošanai starp Baltijas valstu – Ziemeļvalstu kultūras organizācijām. Ar programmas “Radošā Eiropa” jaunajiem akcentiem, projektu prioritātēm, pieteikšanās nosacījumiem un projektu īstenošanas praktiskajiem aspektiem iepazīstinās Eiropas Komisijas Izglītības un kultūras ģenerāldirektorāta un Eiropas Komisijas Izglītības, audiovizuālās jomas un kultūras izpildaģentūras pārstāvji.

Būs viesi no ārzemēm

Pasākuma laikā dalībniekiem būs iespēja satikt Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas un Islandes Radošās Eiropas biroju pārstāvjus, lai uzzinātu par iespējām veidot sadarbību ar šo valstu kultūras organizācijām mākslas, mūzikas, skatuves mākslas u.c. kultūras nozaru projektu iesniegšanai programmā “Radošā Eiropa”.

Pasākums notiks angļu valodā, tādēļ, ja Jums pasākumā ir nepieciešams nodrošināt tulkojumu, lūgums rakstīt organizatoriem – radosaeiropa@km.gov.lv .

Pieteikties pasākumam var līdz 1. jūnijam http://go.mediabox.lv/1AuoVkR .

e-art?d=yIl2AUoC8zA e-art?d=qj6IDK7rITs

Viesmīlība un komunikācija: klienti ir jūsu labākā reklāma

Janvāra beigās Kuldīgas tūrisma attīstības centrs mani laipni uzaicināja uzstāties gadskārtējā novada tūrisma gada saietā, lai pastāstītu viesmīlības jomas uzņēmējiem par aktuālām tendencēm komunikācijā ar klientiem. Mans vēstījums īsumā bija: klienti ir jūsu labākā reklāma un klātbūtne internetā atvieglo jūsu viesiem iespēju par jums pastāstīt visai pasaulei. Gatavojot savu uzstāšanos, sarakstīju piezīmes par dažādām ar labu un sliktu viesmīlības praksi saistītām tēmām, ko tagad nopublicēju ar domu, ka varbūt kādam restorānam vai viesu mājai noder pirms tūrisma sezonas sākuma!

KOMUNIKĀCIJA UN REKLĀMA

Internets mūsdienās ir galvenais rīks, meklējot naktsmājas un restorānus, iegūstot atsauksmes par tiem un izsakot viedokli

Uzņēmuma klātbūtne internetā: dažādi varianti, tajā skaitā

  • mājaslapa – minimālā variantā kā virtuāla vizītkarte ar adresi, tālruni, funcionējošu e-pastu, karti, pakalpojumu aprakstu, skaistām bildēm. Latviešu un angļu valodās. Papildus lietas – ēdienkartes publicēšana, īpašie piedāvājumi un atlaides, sezonālas bildes un video, izvērsts pakalpojumu apraksts, informācija par personālu, komentēšanas iespēja, blogieraksti
  • sava uzņēmuma lapa Facebook, kalpo līdzīgiem mērķiem
  • uzņēmuma profils sociālajos tīklos – draugiem.lv, Twitter un citos, ko atrodiet par vērtīgiem. Nav jēga būt “visur” un tas nemaz nav iespējams, labāk tērēt resursus pāris vietām, kas liekas piemērotākās
  • problēmas: “pamirušas” mājaslapas, neaktuāla kontaktinformācija, “aizmirsts” profils, kur neviens neatbild uz jautājumiem

Kāpēc ir svarīgi visi šie dažādie profili un tīkli? Jo tur notiek svarīgas sarunas, kas kustina naudu un biznesu, t.i. ietekmē cilvēku lēmumus, kam viņi tērēs savu naudu. Tur jūs reklamē jūsu klienti, turklāt dara to par brīvu – jūsu profils internetā un klātbūtne sociālajos tīklos atvieglo viņiem šo darbu un veicina jūsu atpazīstamību.

Wi-Fi jūsu viesnīcā vai restorānā ir vajadzīgs ne tikai klientiem, tas ir vajadzīgs jums, jo palīdz klientiem jūs reklamēt

Ar ko sākt sociālajos tīklos? Ar klausīšanos, ko citi runā, arī lai saprastu uzvedības noteikumus. Vērojiet savus konkurentus un viedokļu līderus un mācieties no viņiem

Labs piemērs kvalitatīvai integrētai komunikācijai dažādos interneta medijos: Annas Hotel Vidzemē, Tviterī, @AnnasHotelSpaFacebook lapa u.c.

Labs piemērs mājaslapai ar visu nepieciešamo un neko lieku: Chill Inn Nīcas novada Bernātos


KOMUNIKĀCIJA AR ĒDIENKARTI

Svarīgākie principi: īsi, skaidri, saprotami, bez kļūdām

Mērķis: lai klients saprot, ko jūs piedāvājat, un var izvēlēties

Mērķim nevajadzētu būt klientu samulsināt vai apstulbināt ar sarežģītiem svešvārdiem

Iekārdiniet ar vienkāršību!

Latviešu valodā ir iegājušies un saprotami tādi svešvārdi kā krēms brulē, pica, lazanja, risoto, pasta, suši, tiramisū (un vēl daudzi citi) – tie apzīmē konkrētu ēdienu un visiem būs skaidrs, kas ar to domāts

bet

Timbale, concasse, velutē un balontīns izklausās pretenciozi un nepazīstami

Gēls un putas neizklausās ēdami (gēla nagi un matu putas?). Tāpat kā “slāņmija”, kas ir ģeoloģisks termins

Aizvien izplatītāka prakse ir dažādām diētām un gaumēm piemērotus ēdienus ēdienkartē īpaši apzīmēt, izmantojot populārus starptautiskus saīsinājumus (V-veģetārs, VG – vegāns, LF – lactose free jeb bez laktozes, GF – gluten-free jeb bezglutēna). Tas atvieglo komunikāciju un klienta izvēli

Stabila tendence – uzsvars uz sezonāliem, vietējiem produktiem. Ēdienkartē ar lepnumu pieminēti vietējie piegādātāji, parasti – konkrētas zemnieku saimniecības

Jauna tendence – degustāciju ēdienkarte, tās ir populāras izsmalcinātos augstas klases restorānos vakariņām – šefpavāra sastādīta ēdienkarte ar 5-9 ēdieniem, lai viesim ir iespēja nogaršot daudz dažādu ēdienu, nevis 1-2. Ļoti mazas, miniatūras porcijas, pasniegtas noteiktā secībā, ēdienkartei ir fiksēta cena, bieži vien kopā ar piemēroti izmeklētiem vīniem

Ēdienkartei vēlams būt īsai – tas klientam rada cerību, ka visi tajā minētie ēdieni būs svaigi un labi pagatavoti

 

VALODA ŽELEJĀ jeb kļūdas, tulkojot ēdienkarti angliski

Izplatītākās kļūdas ir saistītas ar Latvijā lietotiem kulināriem terminiem, kas cēlušies no svešvārdiem, bet oriģinālvalodā nozīmē ko pilnīgi citu

Daži piemēri:

Saldējuma kokteilis ir milkshake nevis ice-cream cocktail. Cocktail attiecina tikai uz alkoholiskiem kokteiļiem, bezalkoholiskus kokteiļus (bet ne piena/saldējuma) angliski mēdz apzīmēt arī kā Mocktails (kopīgs apzīmējums populāru kokteiļu bezalkoholiskām versijām) vai Virgin (nevainīgs), piemēram, Virgin Mary vai Virgin Mojito)

Fileja ir konkrēts gaļas gabals. Cūkas fileja angliski ir pork tenderloin, savukārt liellopa fileja – fillet of beef.

Gaļas gabalu, ko latviski dēvē par karbonādi (parasti ar kauliņu) angliski sauc par chop (piemēram, pork chop, lamb chop).

Žuljēns latviski apzīmē konkrētu ēdienu (gatavotu krāsnī mazā trauciņā, aizdarītu ar sieru un saldo krējumu), bet franču vārds julienne nozīmē pavisam ko citu – tā sauc metodi produktu, parasti dārzeņu vai augļu, sagriešanai sīkās strēmelēs

Maltas gaļas kotlete ir meatball, nevis cutlet. Cutlet ir plāna gaļas šķēle, parasti panēta rīvmaizē – līdzīga tam, ko latviski apzīmē ar karbonādi.

Ieteikums, lai izvairītos no kļūdām: neuzticiet ēdienkartes tulkošanu virtuālam robotam, bet pavāram vai kompetentai personai. Pirms drukāšanas kopā ar pavāru pārbaudiet rezultātu. Izmantojiet Google nevis tulkošanai, bet precizēšanai. Paviršības un kļūdas ēdienkartē var likties sīkumi, bet tā ir daļa no komunikācijas ar klientu un atstāj sliktu iespaidu

 

KAS JĀZINA VIESMĪLIM?

  • Ēdienkarte. No galvas. Tajā skaitā, jāsaprot katrs vārds/termins, kas tur rakstīts, kā garšo katrs ēdiens, lai spētu to pārliecinoši paskaidrot klientam
  • Ja kaut kas ēdienkartē todien nav pieejams vai jau ir beidzies, vai kādā ēdienā viens produkts aizstāts ar citu, un par to jāinformē klients pirms pasūtīšanas
  • Cik ilgi jāgaida ēdiens un, ja tas ir ilgāk par 15 min, par to klients iepriekš jābrīdina
  • Kompetenti atbildēt uz jautājumu “ko Jūs ieteiktu?”
  • Ko nozīmē veģetārs, vegāns, laktoze, glutēns, pārtikas alerģijas, kā klienta īpašās prasības darīt zināmas pavāram tā, lai rezultātā visi ir paēduši, dzīvi un laimīgi
  • Ēdiens jāpasniedz visiem vienlaicīgi, izņēmums ir bērni – tiem drīkst (pat būtu vēlams) atnest pirmajiem, bet ļoti nevēlami būtu atnest bērniem pēdējiem (riskējiet ar skandālu)
  • Produktu izcelsme. Cilvēki aizvien biežāk uzdos jautājumus “vai pīle ir vietējā?” “no kurienes Jums piegādā liellopu un kādas šķirnes?” “kazas siers ir franču vai latviešu?” “vai jūs maizi cepat uz vietas?” un būtu lieliski, ja viesmīlim pēc katras atbildes nebūtu jāskrien pie pavāra
  • Kā iegūt viesa viedokli par ēdiena un apkalpošanas kvalitāti
  • Ko darīt, ja viesim ir sūdzība
  • Vārds ATVAINOJIET
  • Wi-Fi parole (visērtāk to uzrakstīt uz tāfeles vai citā vietā, kur klienti to var redzēt)

 

ĪPAŠIE KLIENTI – bērni

Kas viņiem ir svarīgi restorānā? Vienkāršs, saprotams, atpazīstams ēdiens, ko var ātri dabūt!

Ja iespējams, bērniem ēdienu atnes vispirms. Konkrētas lietas, ko bērni parasti ēd: makaroni ar sieru, makaroni ar tomātu mērci, vienkārši pagatavota vistas fileja, vārīti kartupeļi vai kartupeļu biezenis, rīsi, frikadeles, pildīti makaroni (piemēram ravioli – nejaukt ar pelmeņiem!). Sagriezti svaigi dārzeņi. Ūdens.

Īpaša bērnu ēdienkarte – nav obligāti nepieciešama, tā vietā var piedāvāt pusporcijas pēc pieprasījuma pasniegt kaut ko vienkāršu

Samākslota ēdiena pasniegšana, dekorējot to ar smaidošām sejiņām vai dzīvnieku formā, vai samāksloti nosaukumi no sērijas “skrūvītes baltā ezerā” piena zupai ar spirālveida makaroniem, manuprāt, ir pilnīgi lieki

Daudz salvetes, iecietība pret šmulību

Bērnu krēsliņš

Iespēja ērti iebraukt restorānā ar bērnu ratiņiem un tos novietot

Vienkāršs bērnu pārtinamais galdiņš tualetē

Palīdzīga roka – atveriet durvis mammai ar bērnu ratiņiem, palīdziet tos iestumt iekšā un novietot, ierādiet piemērotu galdiņu, izrādiet laipnību un uzmanību, uzsmaidiet bērnam

Iespēja vecākiem mazulīšus pabarot ar līdzpaņemto ēdienu un dzērienu, ko personāls pēc pieprasījuma uzsilda

Laba ekstra ir padomāt par vismazāko viesu izklaidi – papīrs un zīmuļi, kāda krāsojamā grāmata, bērnu rotaļu stūrītis drošā, pārskatāmā vietā

 

ĪPAŠIE KLIENTI – veģetārieši, vegāni, viesi ar pārtikas alerģijām

Veģetārieši – neēd gaļu, dažreiz ēd zivis

Vegāni – neēd nekādus dzīvnieku produktus, tajā skaitā piena produktus, olas, medu

Izplatītākās pārtikas alerģijas un nepanesības – govs piena produkti, glutēns (kviešu sastāvdaļa), olas, rieksti

Pārtikas alerģijas vai nepanesamības var izraisīt lielas veselības problēmas un pat draudus dzīvībai, tāpēc uztveriet tās nopietni

Lai iekļautu šos cilvēkus savā klientu lokā, izglītojiet savu personālu par ēdienu sastāvdaļām. Vistas buljons ar dārzeņiem nav veģetārs ēdiens, savukārt sviestā cepti dārzeņi nederēs vegāniem. Kviešu produkti ir gandrīz visur, piemēram, sojas mērcē un karbonādē, kas apvārtīta miltos vai rīvmaizē. Olas ir gandrīz visu desertu un konditorejas izstrādājumu sastāvdaļa.

Veģetāri un vegāni ēdieni ir gardi un veselīgi, un iekļaujot tos savā ēdienkartē, jūs ar tiem iekārdināsiet arī gaļēdājus! Mūsdienīgi veģetāri un veselīgi produkti, kas aizvien biežāk sastopami restorānos – lēcas, kvinoja, kuskuss, amarants, bulgurs, kazas siers, svaigi dīgsti (cukurzirņi, kressalāti u.c.), spināti, kacenkāposts (angliski – kale), dažādas sēklas (čia, kaņepju sēklas, godži odziņas u.c.) kā aizdars

 

SAKIET KLIENTIEM PALDIES PAR KRITIKU, jo tā ir iespēja uzlabot pakalpojumu

  • apmāciet personālu, kā izturēties gadījumā, ja klientam ir pretenzijas
  • sirsnīgai, patiesai atvainošanās ir maģiska iedarbība
  • strīdēties ar klientu nav produktīvi, tā jūs neko neiegūsiet, bet, visticamāk, kaut ko zaudēsiet – klientu, reputāciju, nervus
  • atbilde uz kritisku piezīmi “bet to nekad neviens nav teicis!” vai “pirmā dzirdēšana!” nav pieņemama reakcija
  • atzīstiet problēmu un, ja nepieciešams, piedāvājiet klientam atbilstošu kompensāciju: piemēram, dāvanu vai atlaidi
  • pasakiet klientam paldies par viedokli, ja kritika ir konstruktīva
  • kritiku izteikt nav viegli, uzklausiet to, cenšaties noskaidrot problēmu, lai saprastu, kā to novērst nākotnē

Atsauksmes var iegūt arī neklātienē, piemēram, palūdzot klientam pirms aizbraukšanas no viesnīcas aizpildīt īsu novērtējuma anketu vai palūdziet klienta epastu (parasta prakse) un, ja klients piekrīt, nosūtiet viņam novērtēšanas anketu vai saiti uz to nākošajā dienā

Par kvalitatīvu servisu liecina nevis problēmu neesamība (tās būs vienmēr!), bet spēja tās efektīvi atrisināt un no kļūdām mācīties

KO ES SAGAIDU NO PERSONĀLA VIESNĪCĀ VAI VIESU NAMĀ

  • Laipnu un vērīgu attieksmi. Sasveicināšanos. Smaidu
  • Ka man pievērš uzmanību un neliek velti gaidīt. Ja man ir jāgaida, par to atvainojas
  • Iespēju padzerties ūdeni, par to speciāli nemaksājot
  • Personāls izturas cieņpilni – gan pret sevi, gan viesiem
  • Personāls ir zinošs un var man ieteikt, kur paēst, atrast tuvāko bankomātu vai nopeldēties
  • Ja man ir problēma vai lūgums, man palīdz to atrisināt
  • Praktisku palīdzību, uznesot pa kāpnēm smagu somu vai bērna ratiņus
  • Ir ļoti patīkami, ja personāls (vismaz viesnīcas administrators, ar ko sanāk visvairāk kontaktu) uzrunā vārdā. Īpaši bērnus!

 

KAS VIESUS IEPRIECINA LAUKOS?

  • Viss, kas ir laukiem raksturīgs, un ko nevar ikdienā dabūt pilsētā: svaigs gaiss, zaļumi, skaistas dabas ainavas, iespēja daudz iet/skriet/staigāt/peldēties/braukt ar riteni, atpūsties mierpilnā vidē prom no pilsētas trokšņiem
  • Vienkāršs, ar mīlestību gatavots ēdiens, taisīts no produktiem, kas izaug tepat netālu tīrā vidē. Piemēram: vārīti kartupeļi ar kotleti, sēņu mērce, dīķī vai upē noķerta zivtiņa, cepta vista, lauku olas, svaigs biezpiens, tomāti un gurķi ar krējumu, cūku pupas, zaļie zirņi pākstīs, debesmannā, rabarbermaize, zemenes, jāņogu limonāde
  • Iespēja iepazīt un samīļot mājdzīvniekus un lopiņus
  • Iespēja darīt īpašas lietas, arī, ja nav iepriekšējas pieredzes vai tā sen aizmirsta: makšķerēt, jāt ar zirgu, siet sieru, cept maizi, kult sviestu, lasīt ogas, brūvēt alu, vērot sēņu audzēšanu vai medus mešanu
  • Ieteikumi par interesantām lietām, ko darīt kaimiņos: varbūt netālu ir briežu dārzs, ko vērts apciemot? Sadarbība veicina biznesu visām iesaistītajām pusēm. Kaimiņi būs pateicīgi par klientiem, ciemiņi – par papildus interesantām izklaides iespējām
  • Es laukos nemeklēju greznus interjerus, burbuļvannas, smalkas maltītes vai elektroniskas izklaides. Noteikti varu iztikt bez televizora un varbūt pat arī bez interneta :)

 

BROKASTIS CEĻOTĀJIEM ir Ļoti Svarīga Maltīte!

Braucot ceļojumā – vienalga, darba vai atpūtas – bieži nezini, kad un kur būs iespēja paēst, tāpēc kārtīgas brokastis ir īpaši svarīgas, lai ieliktu pamatu labai dienai. Kam jābūt uz laba brokastgalda?

Laba kafija un tēja, ūdens, sula

Kvalitatīvi maizes izstrādājumi, piemēram, vienkārši svaiga maize ar sviestu un zapti, svaigi ceptas smalkmaizītes

Silts brokastu ēdiens: olas, kas sagatavotas uz klienta pieprasījumu. Parasti 2-3 vienai porcijai, pasniegtas ar grauzdētu maizīti. Populāri olu ēdieni, ko pasniegt brokastīs:

  • vēršacs (fried egg), versijas: viegli apceptas no abām pusēm (easy over) vai no vienas puses (sunny side up)
  • olu kultenis (scrambled egg), cepts uz vislēnākās uguns, maigs un krēmīgs, drusku valgs
  • omlete (omelette), ar pildījumiem vai bez. Tradicionāli pildījumi ir siers, šķinķis, tomāti, zaļumi, sacepti sīpoli
  • bez čaumalas vārīta ola (poached egg)
  • vārīta ola (boiled egg), mīksta, vidēja vai cieta
  • olas pa smalko: ola podiņā jeb eggs en cocotte (individuālos keramikas trauciņos ar piedevām, ceptas krāsnī ūdens peldē), Benedikta olas (Eggs Benedict) vai Florentīna olas (Eggs Florentine) – bez čaumalas vārītas olas, pasniegtas ar Holandes mērci un šķiņķi vai sautētiem spinātiem

Pankūkas (plānās, biezās, rauga, kartupeļu, griķu, zirņu miltu…), vafeles. Piedevām: medus, kļavu sīrups, skābs krējums, ogu mērce, zapte, sezonā – svaigas ogas

Brokastu pārslas, vislabāk – paštaisīts muslis vai granola

Augļi (banāni un vietējie āboli ir vienmēr pieejama klasika, ko cilvēki ar pateicību mēdz arī paķert līdzi)

 

TENDENCES 2015

  • Pašcepta maize, tajā skaitā skābās mīklas jeb ierauga maize
  • Parasts krāna ūdens vai mājas kompots par brīvu tā vietā, lai liktu viesiem maksāt dažus eiro par itāļu minerālūdeni
  • Zaļie kokteiļi (spinātu lapas, kviešu dīgsti, avokado, rieksti, dažādas sēkliņas, svaigās sulas u.c.
  • Neparasti, krāsaini vietējie dārzeņi – kale kāposti, dzeltenas bietes, lillā burkāni un kartupeļi
  • Uzvaras gājienu turpinās viss vietējais, veselīgais, pilngraudu, bioloģiskais, paštaisītais. To pieprasīs pieaugošs klientu segments un būs gatavs par to maksāt lielu naudu
  • Jaunas pieejas pierastām lietām, piemēram, pasniegt cūku pupas, viegli novārītas un izlobītas no miziņām, vai izmantot plūškoka ziedus nevis tikai ogas (no ziediem var taisīt burvīgu sīrupu/dzērienu/sorbetu/saldo ēdienu)
  • Tirdziņi, festivāli u.c. brīvdabas pasākumi kļūs aizvien populārāki un cilvēki tur vēlēsies saņemt aizvien augstākas kvalitātes, interesantu kulināro piedāvājumu – veismīgu risinājumu var radīt, piemēram, labu restorānu mobilās virtuves vai jaunu censoņu pop-up stendi
  • Vēlās brokastis, parasti bufetes veidā par fiksētu cenu, pasniegtas visas dienas garumā sestdienās un/vai svētdienās, turpinās būt populāras
  • Ceļojuma aplikāciju (piem. TripAdvisor) un citu interneta rīku izplatības pieaugums. Tie aizvien vairāk ietekmē cilvēku lēmumus, kur ēst un kur palikt pa nakti
  • Airbnb un citi konkurenti ar ko jārēķinās viesnīcu biznesam
  • Dažādu biznesa/darbošanos virzienu (arī šķietami nesaderīgu) apvienošana, rezultātā radot interesantas pakalpojumu kombinācijas – restorāns un pavārkursi, viesnīca un frizētava, velodarbnīca un kafejnīca, dizaina lietu un vīna veikals, kafejnīca un veļas mazgātavu
  • Aizvien aktīvāka sociālo mediju izmantošana klientu piesaistīšanai un komunikācijai. Jūsu viesi būs jūsu svarīgākā reklāma!

Когда лучше и эффективнее делать кардио для жиросжигания

cardio-fat-burn
Какое время лучше выбрать, чтобы делать кардио и сжигать жир? Утро, день, вечер? Ведь кардио почти никто не любит, поэтому хотелось бы получать результат как можно скорее. Утро Утром запасы гликогена в мышцах истощены. За ночь мы их израсходовали на базовую жизнедеятельность. Да, именно так. На базовые потребности (восстановление организма, работу сердечно-сосудистой системы, дыхание, поддержание … Читать далее Когда лучше и эффективнее делать кардио для жиросжигания

darbi pavasarī


Mazie, čaklie pirkstiņi ir sasējuši pirmās sēkliņas. Lai arī dārziņš līdzīgs smilškastei, prieks par sēšanu un darbiem liels. 
Kamēr zēni mājas darbos, mēs ar Hermīni devāmies uz pilsētu, lai apskatītu puķu tirdziņu un pamielotos ar kūkām. Kūka par godu vietējās avīzes jubilejai .Tā tik milzīga un grezna, un garda. 


DSC_0095.JPG

DSC_0031.JPG

DSC_0036.jpg

DSC_0039.jpg

DSC_0041.jpg


Ja skatās uzmanīgi, var redzēt cik bieži meitenes nomaina savu apģērbu dienas laikā! Kad prasu Hermīnei, vai tev palika netīrs krekliņš, viņa man atbild, ka nē ,tas tikai neesot domāts vijoļu spēlēšanai un tā turpinās dienas scenārijs. Līdz visas lomas izspēlētas un kleitas nomainītas viena pret otru.

Hārema bikses tika šūtas pēc Hermīnes pasūtījuma - ar puķēm!


DSC_0044.jpg

DSC_0086.jpg

DSC_0090.jpg

DSC_0092.jpg

LKA Latvijas Kultūras koledžā būs pieejami sagatavošanas kursi portfolio veidošanā

Viens no iestājpārbaudījumiem studijām LKA Latvijas Kultūras koledžas Radošās fotogrāfijas specializācijā ir darbu portfolio skate. Bieži vien rodas jautājumi par to, kā atlasīt darbus, tos sagatavot un prezentēt. Lai reflektantiem atvieglotu šo procesu, 6.jūnijā no pl.10:00 tiek piedāvāti bezmaksas sagatavošanas kursi portfolio veidošanā.

joga: Jim Mangan

tumblr_nkeq4qxBNp1tk16hqo1_500.jpg

joga:

Jim Mangan

Latvijā ienāk vēl viena takšu aplikācija – lietuviešu Taxi Pocket

Taksometru servisu (aplikāciju) bizness nu ir palicis pavisam pieblīvēts ar piedāvājumu. Globāli skaļākais šīs jomas uzņēmums noteikti ir Uber, kas savus taustekņus jau ir aizstiepis līdz Tallinai un zinātāji mēļo, ka jau šogad tāds pats liktenis sagaida arī Viļņu un Rīgu. Mūsu pusē jau šobrīd aktīvi darbojas tiešais konkurents Taxify un nu ienākusies ziņa, ka Rīgā darbību uzsācis lietuviešu takšu serviss Taxi Pocket.

Šī gada Maijā Rīgā tika startēta jaunā un inovatīvā taksometru izsaukšanas aplikācija „Taxi Pocket”. Brīdī, kad Latvijas taksometru tirgu apdraud globālais privāto automašīnu izsaukšanas serviss „Uber”, kas var ienākt Latvijas tirgū jebkurā brīdī, „Taxi Pocket” vēlas palīdzēt taksometru kompānijām saglabāt konkurētspēju un piedāvāt pasažieriem uzlabotu taksometru izsaukšanas pieredzi. Pašreiz „Taxi Pocket” jau ir pieejami 100 taksometru vadītāji Rīgā, turklāt aplikācija sniedz iespēju izsaukt taksometru tūlītējam braucienam, kā arī rezervēt braucienu sev vēlamajā laikā.

„Taxi Pocket” ievieš inovāciju Latvijas tirgū –  mobilos maksājumus ar karti. Ikviens „Taxi Pocket” taksists pieņem maksājumus ar karti, kas ir inovatīvs un ļoti drošs veids kā norēķināties. Pirms taksometra izsaukšanas pasažierim ir nepieciešams vienu reizi autorizēt savu kredītkarti vai debetkarti „Taxi Pocket” aplikācijā, lai turpmāk varētu droši norēķināties par ikvienu braucienu, kas veikts, izmantojot „Taxi Pocket”. Pasažieriem tiek piedāvāta iespēja norēķināties arī skaidrā naudā vai izmantojot karšu termināļus, kas atrodas automašīnās.

„Izstrādājot „Taxi Pocket” sistēmu un veicot tirgus pētījumu, mūsu komanda tikās ar vairāk kā 100 taksometru vadītājiem un dažādām taksometru pasažieru grupām, lai izprastu viņu vajadzības un padarītu taksometra izsaukšanu daudz ērtāku. Mūsu aplikācija nosaka pasažiera atrašanās vietu automātiski, tādēļ lietotājam nav nepieciešams ievadīt adresi. Atrašanās vietas apstiprināšana un pieprasījuma nosūtīšana tuvākajiem taksometru vadītājiem aizņem vien dažas sekundes.

Aplikācijai „Taxi Pocket” ir dažas vienkāršas, taču ļoti ērtas funkcijas. Klienti var izvēlēties savu iecienītāko tarifu un rezervācijas pieprasījums tiks nosūtīts tikai  taksometru vadītājiem, kas strādā ar šo tarifu. Savukārt pasūtījumu vēsture atvieglo izsaukšanas procesu, jo klientam nav nepieciešams atkārtoti ievadīt vienu un to pašu rezervācijas informāciju.  Māmiņām ar bērniem, izmantojot „Taxi Pocket” aplikāciju ir iespēja atrast taksometru ar bērnu sēdeklīti, biznesa cilvēkiem – taksometru ar Wi-Fi, bet studentiem un tūristiem – taksometru ar 4-8 sēdvietām,” stāsta Tadas Jurelevičus, „Taxi Pocket” direktors.

Pasažierim nav nepieciešams gaidīt taksometra vadītāju ārā. Kolīdz vadītājs ir pieņēmis izsaukumu, pasažieris redzēs vadītāja atrašanās vietu kartē, kā arī pilnu informāciju par vadītāju un automobili.

Taksometru kompānijas, kuras sadarbojas ar „Taxi Pocket”, var turpināt darboties kā līdz šim un piemērot savus tarifus par braucienu, kas ir redzami klientiem pirms izsaukuma veikšanas.

„Jebkurš uzņēmums vai taksometra vadītājs, kas atbilst mūsu prasībām un kam ir taksometra licence, tiek pieņemts mūsu sistēmā. Lai arī privāto automobiļu izsaukšanas serviss „Uber” grasās ienākt Latvijas tirgū, „Taxi Pocket” ir veids, kā taksometru kompānijas var saglabāt savu konkurētspēju, izmantojot tehnoloģiju sniegtās biznesa iespējas,” komentē Tadas Jurelevičus.

„Taxi Pocket” ir inovatīva taksometru izsaukšanas aplikācija, kas darbojas uz Android un iOS operētājsistēmas. Šobrīd „Taxi Pocket” pieejami vairāk kā 100 taksometru vadītāji Rīgā. Līdz vasaras beigām kompānija plāno palielināt šo skaitu līdz 500 un sadalīt starp vadītājiem 20 000 izsaukumus mēnesī.

screen322x572 screen322x572 (1) screen322x572 (2)

Kuldīga joprojām nepārspējama.

Nav pagājis gads un atgriezāmies Kuldīgā – pilsētā ar Dvēseli. Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās Kuldīgas Velodiena, kuru nolēmām apmeklēt, jo kā tad brīvdienas Kuldīgā bez fiziskām aktivitātēm! Pirms gada augustā pieveicu savu pirmo pusmaratonu, šoreiz kopā ar savu mīļoto sēdāmies uz velosipēdiem, kurus turpat izīrējām. Māte daba bija parūpējusies, lai nebūtu jāsatraucas par slāpēm vai […]

House Me, Baby! End of Season

‘End of Season’ means exactly it – we take a summer break.
We had a lot of fun during past 9 months:
Dirty Basses, Bass Camps, House Me, Babies!

We’ll bring you something new at some point.
But for now – let’s have a final Blast!
With House music and Beyond:

Vital
www.mixcloud.com/moreprodukts/

Cute
www.soundcloud.com/djcute

Edex Lee
www.soundcloud.com/edexlee

Heed The Sound
www.soundcloud.com/heedthesound

30th of May @Cita Puse
Top floor only, Free entrance

https://www.facebook.com/events/1126839934008337/

Aptauja: Skolēnu mīļākā tautasdziesma - Pūt Vējiņi

Aptaujā noskaidrots, ka visu klašu grupā par vismīļāko latviešu tautasdziesmu, ar ļoti lielu balsu pārsvaru, tika atzīta Pūt vējiņi. Skolēni aptaujā minējuši arī citas, piemēram, sākumskolēni, kā mīļāko tautasdziesmu,...

1.Bērnu grāmatu nedēļa 1.06.-7.06.


Bērnu grāmatu nedēļa

Pirmo reizi Latvijā tiks rīkota Bērnu grāmatu nedēļa. Jaunās tradīcijas sākums ir 1.jūnijs, kas pazīstams kā Starptautiskā bērnu aizsardzības diena.
  
Bērnu grāmatu nedēļas (pat mēneši) ir plaši pazīstamas visā pasaulē, piemēram, Amerikas Savienotajās valstīs šīs tradīcijas vēsture iesniedzas jau devītajā gadu desmitā, daudzās Eiropas valstīs lasīšanas veicināšanai un bērnu grāmatām veltītas nedēļu ilgstošas kampaņas tiek rīkotas vairāk kā 50 gadus.
   
Pasākumu programma ar krāšņu notikumu sāksies pirmdien 1.jūnijā Vērmanes dārzā Rīgā. Sadarbībā ar Zviedrijas Karalistes vēstniecību un Tallink īpaši tiks atzīmēta 70. dzimšanas diena vienai no spilgtākajām Astridas Lindgrēnes grāmatuvaronēm-PepijaiGarzeķei.https://presentingsweden.si.se/material-by-theme/literature/products/celebrate-pippi-longstockings-70th-anniversary/
Iespēja laimēt 4 biļetes uz Stokholmu un grāmatizdevēju sarūpētas balvas noteikti iedvesmos bērnus un vecākus piedalīties Pepiju parādē. Plaša grāmatu apgādu programma paredzēta katrā no teltīm.


Līgatnes pagasta bibliotēka

Spēļu kārtridži TV konsilijam

Līderu duets paliek nemainīgs


Pirmajā pieciniekā tiek divas debitantes.

Photo & Video from the presentation of "The Different Faces of 'Soft Power'" Now Available

The LIIA's new book, "The different faces of 'soft power': the Baltic States and Eastern Neighborhood between Russia and the EU", was presented on May 1.

Photos are available on Facebook here.

Video of the event is available here.

The presentation was opened by Andris Sprūds (LIIA), Elisabeth Bauer (Konrad Adenauer Stiftung) and a keynote by Lolita Čigāne (Chair of the European Affairs Committee, Latvian Parliament); the speakers were Rafal Sadowski (Centre for Eastern Studies, Poland), Jakub Korejba (Centre for International Journalism and Research, Russia), Iryna Klymenko (Institute for Strategic,Studies “New Ukraine”, Ukraine), Emmet Tuohy (International Centre for Defence and Security, Estonia), and Andis Kudors (Centre for East European Policy Studies, Latvia). The discussion was moderated by Mārtiņš Daugulis (LIIA).

This project was carried out in cooperation with Konrad Adenauer Foundation.

trīskāršā kukurūzas maize ar sieru un kaltētiem tomātiem

Es arvien eksperimentēju ar bezglutēna keksmaizēm. Jo arvien nespēju nopirkt gatavās-to sastāvi ir ārprātīgi gari, ceptuvē ceptā rauga maizes imitācija arī neatstāja uz mani labu iespaidu.
Bet pie šīm keksmaizēm sāku jau pierast. Jā, tās ir sausākas un nav uzglabājamas ilgāk par 2-3 dienām. Mitrumu tās zaudē strauji, labāk uzglabāt dvielī ledusskapī. Taču garša ir laba un maize ir ļoti sātīga, vairāk par 2 šķēlēm ēst nav nekādas intereses. Ar šo eksperimentu esmu ļoti apmierināta
Trīskāršā šī maize ir tāpēc, ka gan kukurūzas milti, gan putraimi, gan ciete. Vasarā vēl varētu pielikt vārītas kukurūzas graudus, būtu četr-.
kuk%2Bar%2Bsieru%2Bun%2Btomatiem.JPG
Vajag:
3/4 gl kukurūzas miltu
1/2 gl kukurūzas putraimu
1/2 maltu sēkliņu (man-saulespuķu)
1/4 gl kukuruzas cietes
1 gl piena
liela sauja rīvēta siera
3-4 kaltētie tomāti eļļā, sagriezt
3 ĒK olīveļļas
0,5 TK sāls
TK cepamā pulvera
2 olas
Gatavošana:
Cepeškrāsns 200 C.
Sajaukt sausos ar sausajiem, slapjos ar slapjajiem, sajaukt kopā abus maisījumus, likt kārtīgi iesviestotā un ar kuk.miltiem pārkaisītā keksa formā.Cept kādas 35 minūtes, gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti. Gatavu pārziest ar sviestu un atdzesēt uz restes.

Katram sava neaizmirstamā pieredze

Ceļošana ir burvīgs vaļasprieks, iespēja izrauties no ikdienas, skatīt ko jaunu un paplašināt redzesloku. Tas nav dārgi, ja cilvēks izmanto dotās iespējas. "Kaktuss" aprunājās ar diviem jauniešiem, kuri izmantojuši savu universitāšu...

Nesapratu

sīkāk

iespējams sveiciens šīs filmas autoriem. Biedē.


Tagged: krievija, psyop

Pamudinājums nezaudēt mīlestību uz ticības brāļiem

Savas dvēseles šķīstījuši, klausot patiesībai uz neliekuļotu brāļu mīlestību, mīliet cits citu no visas sirds pastāvīgi. [1.Pēt.1:22]

pamudinājums nezaudēt mīlestību uz ticības brāļiem

(vairāk…)

kristīgie pasākumi | kristīgās diskusijas | bībele | baznica | KLB | Благая Весть

Līdzīgās e-publikācijas:

Jūrmalas velomaratonam pieteikušies jau 2000 dalībnieki

Jūrmalas velomaratonam 7. jūnijā pieteicies rekordliels dalībnieku skaits. “Velosipēds no svētdienas hobija ir kļuvis par ikdienas transportlīdzekli un dzīvesveidu. Par to liecina arī aizvien pieaugošā interese par velosacensībām un daudziem dalībniekiem Jūrmala būs viņu pirmais velomaratons,” stāsta velomaratona organizators Kaspars Tupiņš.

Kas jāņem vērā, izvēloties vasaras nometni bērnam

Vasara-10Sākoties vasaras sezonai, daudzi vecāki sūta savas atvases uz bērnu vasaras nometnēm, kas paredzētas saturīgai, lietderīgai brīvā laika pavadīšanai un bērna vispusīgai attīstībai. Tomēr, izvēloties nometni savam bērnam, jāņem vērā ne tikai tāds kritērijs kā nometnes programmas saturs, bet arī citi ne mazāk svarīgi bērna labsajūtas kritēriji, piemēram, higiēnas prasību ievērošana, drošības pasākumi nometnē un citi rādītāji.

Sajūsmu izraisa kārtējie '12 fakti, ko nezinājāt par Latviju'

Sociālā tīkla 'Imgur' lietotājs 'taspac2002' publiskojis "12 faktus, ko jūs nezinājāt par Latviju", un, kā pierasts nācijām ar nelielu iedzīvotāju skaitu, šis raksts izraisījis vispārēju sajūsmu un kārtējo patriotisma vilni. Ar dažiem no faktiem lepoties, visticamāk, nevajadzētu, tomēr tā ir daļa ir no mūsu pagātnes un tagadnes.

Gandrīz katrs ceturtais ekonomiski aktīvais Latvijas iedzīvotājs ir gatavs pamest valsti

Vislielākais darba ņēmēju īpatsvars, kas gada laikā ieplānojis doties strādāt uz ārzemēm, ir prognozējams Latvijā, liecina interneta personāla atlases uzņēmuma «CV-Online» veiktais pētījums Baltijas valstīs.

Ian Fleming ”The Spy Who Loved Me” (James Bond (Original Series) book 10)

18455

Grāmatas apraksts no Goodreads/Synopsis from Goodreads:

‘He was about six feet tall, slim and fit. The eyes in the lean, slightly tanned face were a very clear grey-blue and as they observed the men they were cold and watchful. His good looks had a dangerous, almost cruel quality that had frightened me. But now I knew he could smile, I thought his face exciting, in a way no face had ever excited me before …’

Vivienne Michel is in trouble. Trying to escape her tangled past, she has run away to the American backwoods, winding up at the Dreamy Pines Motor Court. A far cry from the privileged world she was born to, the motel is also the destination of two hardened killers—the perverse Sol Horror and the deadly Sluggsy Morant. When a coolly charismatic Englishman turns up, Viv, in terrible danger, is not just hopeful, but fascinated. Because he is James Bond, 007; the man she hopes will save her, the spy she hopes will love her …

Izdevniecība/Publisher: Blackstone Audio

Kā tiku pie šīs grāmatas?/How I got this book?

Lejuplādēju no torenta

Vērtējums/Rating: 4/5

Mana recenzija/My review

Nice and surprising change of POV and narrator, where Bond was almost just a side character. Bond was his usual self and only few emotions from.

In the beginning we have introduction about Vivienne Michel – her backstory – and only after a while something starts to happen. Luckily for Vivienne by mere coincidence James Bond shows up to rescue.

In general I liked her but there were few minuses. One of which was Vivienne’s thinking about herself as lesser than men and in case of men she haven’t got the best experience (saying it lightly).

Villains were not great but also not horrible (neutral) for their role, especially Slusgy.

All in all :D a good change in the series and hopefully it continues or at least gets repeated.

Paldies par atbalstu! – Patreon


Filed under: books, Recenzijas Tagged: 4 zvaigznes, audiogrāmata, Ian Fleming, James Bond, The Spy Who Loved Me

Jaunā GlanceBox skaistuma kastīte ir klāt!

Maijs gandrīz jau beidzies, un tas nozīmē, ka klāt jaunā GlanceBox skaistuma kastīte. Šoreiz iekšā gan man nezināmi produkti, gan arī tādi, ko gribēju pamēģināt.

Kastītē iekšā:

Angel Professional šampūns un kondicionieris normāliem un sausiem matiem dāsnā tilpumā – katrā pudelē ir 100 ml. Sola atgriezt matu spīdumu, kā arī aizsargāt, atjaunot un dziļi mitrināt matus. Par šādu firmu iepriekš nebiju dzirdējusi, taču smaržo labi un būs interesanti pamēģināt. Bukletā teikts, ka šampūna un kondicioniera komplektu 500 ml pudelēs esot iespējams iegādāties salonā “Košums” (Brīvības gatve 234) par 12 eiro.

Holika Holika Juicy sejas maska-salvete. Āzijā ir izplatīti kā maskas izmantot kokvilnas drāniņas, kas piesūcinātas ar dažādām vērtīgām vielām. Šai sastāvā ir alveja, kas mitrina jutīgu ādu un noņem apsārtumu. Esmu mēģinājusi līdzīga veida Missha masku, pēc kuras mana sejas āda saniķojās, tāpēc uz šo raugos bažīgi.

Layla Cosmetics BB skropstu tuša (11 ml). Ja likās, ka BB bums sen aiz muguras, esat kļūdījušies. Ražotājs apgalvo, ka tušas sastāvā esot vitamīns B5 un biotīns, kas stiprinot skropstas un piešķirot dabisku apjomu. Tātad, līdzīgi kā BB krēmiem, tai piemīt gan kopjošās, gan arī dekoratīvās kosmētikas iezīmes. Šo ļoti vēlos pamēģināt!

Weleda lavandas ķermeņa eļļa (10 ml) – pēc apraksta spriežot, tā ir nomierinoša ķermeņa eļļa ar aromterapijas bonusu, jo palīdz iemigt, atbrīvoties no stresa un padara ādu mīkstu un gludu. Eļļai piemīt ļoti dabiska lavandas smarža, taču tā nav ne tuvu tik uzbrūkoša un reibinoša kā ēteriskajai eļļai. Eļļa lieti noderēs, jo spēku izsīkums liek par sevi manīt.

Tony Moly sejas toniks (5 ml) un emulsija (5 ml). Vēl divi Āzijas kosmētikas tirgus pārstāvji. Līdzekļi paredzēti taukainas un problemātiskas ādas kopšanai, sastāvā hialuronskābe, tējas koka eļļa un salvijas ekstrakts.

Manā kastītē bija arī Clinique All About Eyes acu krēma miniatūra (5 ml), ko neatradu bukletā, tāpēc pieļauju, ka tā ir solītā dāvana tiem, kas pasūtījuši visas piecas līdz šim iznākušās GlanceBox kastītes. Biju patīkami pārsteigta, jo šis acu krēms ir prātā nostūrī noglabātajā “man to vajag” sarakstā. Ražotājs sola, ka krēms mazina tumšos lokus un pietūkumu, kas man diemžēl ir ļoti aktuāli.

Kopumā ar kastīti esmu ļoti apmierināta. Paldies GlanceBox pārstāvjiem par iespēju izmēģināt šo kastīti, tas manu viedokli nekādā veidā nav iespaidojis.


Rīgā atgriežas Somijas mūziķi Stolen Kidneys

Rīgā atgriežas Somijas mūziķi Stolen Kidneys Ceturtdien, 28. maijā ar koncertu kultūras bārā Vieta Rīgā atgriezīsies posthārdkora grupa Stolen Kidneys no Somijas.

Stolen Kidneys ir ģitārmūzikas grupa no Somijas pilsētas Oulu. Viņu radītajai mūzikai raksturīga iezīme ir skanējuma sakausējums, kas sniedzas no disonējoša posthārdkora līdz inteliģentai metālmūzikai, padarot daiļradi vienlīdz saistošu gan smagā pankroka, gan trokšņu rokmūzikas cienītājiem.

Kopš grupas izveidošanas 2009. gadā mūziķi ir aizvadījuši vairākus desmitus koncertuzstāšanos Somijā, Zviedrijā un Baltijas valstīs kopā ar tādām grupām kā Arson Under the Sea, Magrudergrind, Moloken, Boar un Famine Year, un apkopojuši savu muzikālo darbību divos īsspēlējošos albumos.

Stolen Kidneys/Arson Under the Sea -split by Stolen Kidneys/Arson Under the Sea

2015. gadā pašizdots Stolen Kidneys jaunākais ieraksts – kopdarbs ar Arson Under the Sea.

Gaidāmo koncertu Rīgā ar pirmo uznācienu jaunā sastāvā ievadīs Latvijas instrumentālās ģitārmūzikas grupa North Bend.

Kultūras bārs Vieta atrodas Krišjāņa Valdemāra ielā 61, Rīgā.

Pasākuma sākums plkst. 20:00, ieeja par ziedojumiem.

Koncertu rīko neatkarīgā kultūras platforma ULVE Agency.

Nedēļas nogale gaidāma lietaina; brīžiem uzspīdēs saule

14576554215565ccb10d6843.02483895.jpgNedēļas nogalē, tāpat kā darba dienās, Latvijā turpināsies mainīgi laikapstākļi, liecina sinoptiķu prognozes.